Lønnsomt med import?

Ja, det synes i hvert fall vi. Antall tilbydere av nyere bruktimporterte biler har økt betraktelig de siste årene.  Man kan kanskje tenke seg at dette er en meget enkel og lønnsom prosess, også om man skal gjøre det på egenhånd. En artikkel i Dagbladet nylig beskrev lønnsomheten med bruktimport samt fallgruvene å se opp for.

Man kan si at lav Eurokurs er ikke ene og alene grunnen til at import er lønnsomt nå om dagen. Verdifallet etter første året som bruktbil har alltid vært større i Tyskland enn i Norge. Sammen med et litt haltende tysk marked fører dette til at prisene presses nedover. Avgiftene bidrar også til at forskjellen mellom nytt og nesten nytt er større enn før. En Audi A6 3,0TDI Quattro S-tronic slipper ut 152 g/km Co2. Dette var forbeholdt økonomiske småbiler for bare noen år siden.

Men tilbake til selve importen. Vi mener forbrukeren skal ha tunga rett i munn når de henvender seg til ulike aktører som tar inn biler på bestilling for en slikk og ingenting. Ofte blir kontrakter satt direkte opp med forhandleren i tyskland, og det er en selv som forbruker som sitter med alt ansvaret om noe skulle gå galt etter at fabrikkgarantien har løpt ut. Vi oppfordrer også forbrukeren å sammenligne epler med epler og pærer med pærer. Det tyske markedet er gigantisk i forhold til det norske, og det finnes mange biler som mangler utstyr vi anser som vesentlig(varmeseter etc). Disse bilene vil selvfølgelig også være rimeligere, og kan dermed være med på å forvirre den potensielle kjøper.

Vi råder forbrukeren til å tenke trygghet først. Kjøp av en kjent forhandler. Garanti og reklamasjon utover garantiperioden er også noe bare en norsk forhandler kan tilby. Om man ønsker å eie sin nye bil i en 3-5 års periode så tenk også på utstyr. Det som kanskje ikke virker så viktig der og da kan bety mye når man skal selge bilen senere. Og til slutt om man ønsker f.eks en VW eller Audi, så bør man oppsøke en forhandler som kan nettopp disse produktene. Og det er lett for oss å si, for vi kan begge godt!

Legg igjen en kommentar